Alkukesästä asetin tavoitteen, että tämän vuoden Pirkan Hölkässä ollaan kovassa iskussa ja tapahtumaa silmällä pitäen pitkin kesää teen silloin tälloin pitkiä hölkkälenkkejä. Jotenkin se kesä meni vaihteeksi nopeasti ja alkusyksykin. Pian huomasin, että hölkkään on viikko enää aikaa, mutta valmistavat treenit jääneet kovin vähiin. Kun eilen aamulla heräsin, niin kovin luottavainen ei voinut taaskaan olla, miten jaksan juosta kokomatkan.

Kelihän oli eilen mitä parhain. Aamulla oli aste ainoastaan lämmintä, mutta pian ilma lämpeni. Lauantaina vallinnut tuulinen ilmakin oli historiaa, joten eipä paljoa parempaa ilmaa voisi hölkkää varten toivoa. Yllättäen osallistujia oli kolmisen sataa vähemmän kun edellisinä vuosina.. Onkohan hölkkätapahtumia nykyisin jo niin runsaasti, ettei porukka jaksa / ehdi joka tapahtumaan?

No koska valmistauminen oli taas itsellä hieman puutteellista, niin päätin juosta tasan sitä vauhtia koko matkan kun hyvältä tuntuu. En välitä muiden vauhdista, enkä katsele kelloa. Tämä taktiikka toimi erittäin hyvin. Löysin helposti sellaisen maksimi vauhdin, joten oletin jaksavani maaliin asti. Oikeastaan voisi sanoa, että Hervantaan asti juoksu sujui ilman mitään ongelmia. Eikä viimeisillä kilometreilläkään nyt mitään isoja vaikeuksia ollut, mutta väkisin se vauhti hidastaa.. Maaliin pääsin kuitenkin 2:27 ajassa eli alle 2:30 ajassa, jota nyt jonkinlaisena tavoitteena pidin ennen hölkkää. Olipa taas mukava fiilis, kun suoritus oli tehty ja Kalevan uimahallista juoksua pohdiskeli hölkän jälkeen. Ja sehän on toki selvää, että ensi vuonna uudestaan. Ja ensi kesänä muistetaan treenata ja myös toteuttaa ne suunnitellut valmistavat pitkät lenkit!

Tähän voisi laittaa vaikka kamera- / kannustajamies Haapiksen kuvan, jos sellaisen saisi ja siihen käyttöoikeudet..

EDIT: Kuva by Haapis

wp_ss_20161003_0001.jpg