Se taisi olla vuosi 2004, kun edellisen kerran osallistuin tunturisuunnistukseen.. Muutama vuosi on vierähtänyt, mutta nyt taas tapahtumassa oltiin mukana. Tänä vuonna tunturisuunnistus järjestettiin Saariselällä viime viikonloppuna. Osallistuin miesten yksilösarjaan, en toki A sarjaan, vaan konttorirotille tarkoitettuun B sarjaan. Siinä matkat olivat lyhyemmät,  lauantaina 17,7 km ja sunnuntaina 15,4 km. Lauantaina oli keli pilvinen, mutta itse kisan aikana ei satanut vettä juuri lainkaan. Suunnistukseen ilma oli kerrassaan mainio. Lähtö tapahtui kello kahdelta yhteislähtönä. Kova oli kiire kaikilla alussa, itsekin lähdin vaan muiden perään ja toivoin, että oma ykkösrasti sijaitsee suunnilleen samoilla seuduilla kun muillakin.. Kohtuu nopeasti sain kartan käsiin oikein päin ja pääsin jyvälle missä ollaan ja mihin pitäisi mennä. Ykkösrasti löytyikin aika helposti. Rastiväli kakkoselle oli myös helppo, mutta silti onnistuin parin muun suunnistajan kanssa menemään liikaa vasemmalle tunturin reunaa liian alas. Tästä seurasi se, että piti nousta hieman ylös tunturia uudestaan ja korjata suuntaa. Aivan typerä moka.

koukku.jpg

Lopulta kakkosrasti löytyi hyvin. Kolmosrastille mennessä meitä B sarjalaisia muodustui muutaman suunnistajan letka. Oikeastaan porukassa juostiin koko loppumatka ja haettiin radan kuusi rastia. Viimeisillä kilometreillä sain sen verran nostettua kaasua, että tulin tästä porukasta ensimmäisenä maaliin. Olipa illalla väsynyt olo..

Sunnuntaiaamuna satoi vettä ja oli harmaata. Olo oli väsynyt, eikä suunnistus oikein tahtonut kiinnostaa.. Onneksi sade loppui kun klo 10 kun takaa-ajona tapahtui lähdöt. Ykkösrastille oli matkaa kolmisen kilometriä ja alussa mentiin pitkä matka polkua pitkin. Sain edellämenevän melkein kiinni ja hänen perässään lähdin polulta kohti rastia. Katselin kompassista, että liikaa mennään oikealla. En toki itse uskalla tehdä omaa ratkaisua vaan menin kaverin perässä todeten ennen rastia, että hieman mentiin liikaa oikealle. Ei pahaa kiertoa, mutta takana lähtijä sai meidät kiinni. Kakkosväli oli myös kohtuu pitkä ja samalla noustiin tunturia ylös koko matka. Konttorirotta joutui välillä kävelemään pari askelta ja puuskutus oli kova. Kakkosrastilla olin samaa aikaa kun alunperin perässä lähtenyt kaveri. Hänen kanssaan mentiin loppumatka samaa matkaa. Juoksu oli aikas tahmeaa. 4 rastille tehtiin pieni kierto, taas sama homma: itse katselin kompassista että pitäisi korjata suuntaa.. mutta sitähän en tehnyt vaan molemmat mentiin hieman liikaa vasemmalle. Loppumatka oli helppo ja virheitä ei tullut. Lopussa tipuin 30 sek kun ei vaan jaksanut. Hienot oli maisemat ja täytyy seuraavan kerran tulla aikaisemmin kun 10 vuoden päästä.. kahden päivän lopputuloksissa olin seitsemäs.

http://online4.tulospalvelu.fi/tulokset/fi/2015_tunturi/hb/yhteisajat/