Tänä vuonna koirajuoksun SM kisat käytiin Mäntsälän Ohkolassa. Olemme Temen kanssa käyneet kahtena aikaisempana vuotena kisaamassa koirajuoksun SM kisoissa, joten nämä kisat olivat kolmannet. Lauantaina oli poutainen päivä ja ilma oli oikein kiva kaikinpuolin! Harmittavasti vaan viime aikaisten sateiden johdosta itse kisakeskus oli todella mutaista ja märkää maastoa. Järjestäjät olivat tehneet kovasti töitä, että paikka oli saatu siihen kuntoon, että kisat voitiin kisailla. Kisareitti oli 4,1 km pitkä yhtenäinen reitti. Pääasiassa reitti oli kuivaa hiekkapohjaista metsätietä, jota oli hyvä juosta. Parissa kohtaa vesi oli pehmittänyt reitin ja muutamaan kohtaan oli tuotu runsaasti purua, että reitti oli saatu juostavaan kuntoon. Nämä kohdat kun otti varovasti, niin reitti oli kyllä ihan kisakunnossa!

Lähdimme Temen kanssa sarjassa neljänsinä matkaan. Vauhti oli taas alussa kohtuullisen hurjaa. Lähinnä sitä pelkää miten omat jalat kestävät moista vauhtia ja kiskomista. Parin kilsan kohdalla ohitimme edellä lähteneet. Tässä huomasi, ettei olla juuri Temen kanssa käyty kisoissa. Se meni poikittain radalla ja halusi tehdä tuttavuutta ohitettavan koiran kanssa. Kun pääsimme uudestaan liikkeelle, niin sama homma toistui toisen ohitettavan kanssa. Yhteensä näissä ohituksissa meni varmaan puolisen minuuttia aikaa hukkaan seisoskellessa. No muuten meni kisa hyvin ja tuloksena tuli SM pronssimitalit kaulaan! 45 sek hävittiin voittajalla Immosen Kaille ja hopeeseen noin 35 sekunttia. Aikaa tuhlattiin Temen kanssa 4,1 kilsan reitin kulkemiseen 12 min 41 sek. Jalat toi kisamuoto saa kohtuu kipeiksi. Pitääpä taas venytellä viikko, jos vaikka ensi sunnuntaina pääsis jotenkin Pirkan Hölkän läpi.