Viime viikon perjantai - lauantai yönä tuli jälleen osallistuttua Sannan kanssa Yö rogaining tapahtumaan. Tämähän oli tapahtuman juhlakerta eli kymmenes Yö rogaining. Ensimmäinen kerta on jäänyt meiltä väliin.. silloin ajattelin, että kuka hullu marraskuussa yöllä etsii räntäkelissä kokoyön rasteja metsästä raskaan työviikon jälkeen, kun myös nukkua voisi.. 
Niinpä niin ja taas mentiin!

Kelihän oli sellainen mitä sääennusteet ennakoi eli alkuun lämpötila oli nollassa.. pikkuhiljaa keli meni suojan puolella ja yön aikana satoi räntää ja vettä. Taisi olla hetkiä, jolloin ei satanut. Keli oli haastava, vaikka on asialliset kamppeet, niin kyllä se kosteus silti tuntuu luissa ja ytimissä. Lisäksi alkuyöstä oli myös raskasta sotkea pyörällä, kun pieni sohjokerros jarrutti matkantekoa. Viimeiset pari tuntia taasen oli polut ja tiet jo niin jäisiä pienellä vesikerroksella höystettynä, että ilman nastarengasta ei ihan rennoin rantein voinut pidellä ohjaustankoa. Kuitenkin mielestäni keli ihan sikäli mukava, että vaikka märkää oli, niin kuraa ei lentänyt vielä tuona yönä. Riitti, kun kamppeet laittoi kuivumaan. Ei ollut mies, pyörä ja vaatteet yltäpäältä täynnä mutaa ja hiekkaa tällä kertaa. Mieleeni muistui vuosi sitten Nokialla käyty Yö rogaining.. siellä oli esim. Koukkujärven tienoolla pieni hiekkatietaival sellainen, että pyörä ui keskiötä myöten hiekkaliejussa. Joten lopunkaiken tästä kelistä tykkäsin enemmän.

Suunnittelimme reitin niin, että siinä oli isoja rastipisteitä päävalintoina ja matkalla aina haimme myös reitille osuvia pikkupisteisiä rasteja. Lisäksi suunnittelimme reitin niin, että se on mielenkiintoinen pyöräillä. On kaupunkia ja hiljaisempia tieosuuksia, hieman ulkoilureittejä ja polkuja. Jätimme suosilla Kaupin metsän ja Lamminrahkan väliin. Lisäksi oli  tarkoitus, että jos aikaa jää, niin lopuksi käydään Kaupingissa vielä hakemassa muutamat pisteet. Tämä reitti jäi väliin, kun haastavan kelin takia matkavauhti ei ollut parasta mahdollista. Jos oikein olisi pisteitä lähtenyt kunnolla räknäämään suunnitteluvaiheessa, niin tulos olisi saatu paremmaksi. Mutta nyt itsensä haastaminen ja raitis ulkoilma oli tärkein lähestymiskulma tapahtumaan. 

Mukava oli tapahtuma taas ja hyvin järjestetty. Iso käsi järjestejille nousee. Kun sitä työmäärää tarkemmin miettii, mitä on tehty tapahtuman eteen, niin Haapikselle täytyy nostaa kypärää ylös! Itse on joskus parit pienet iltarastit järjestänyt ja niidenkin eteen on joutunut tekemään töitä jonkin verran. Nyt puhutaan kuitenkin hieman eri mittaluokan tapahtumasta.