Pitkälle se kisakauden avaus meni taas keväälle, mutta viime perjantaina tuli osallistuttua Seefeldissä 42 kilometrin loppet kisaan. Olosuhteet tapahtumalle olivat mitä parhaimmat: yöllä oli ollut pakkasta, joten latu oli vielä 10 aikaan aamulla rapea kun lähtö tapahtui. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, upea ilma siis kertakaikkiaan!

Vanhoilla näytöillä ei päässyt enään kun viimeiseen lähtökarsinaan. Edeltä lähtivät siis elite group ja ne, jotka ovat Euroloppet passin hankkineet. Ensimmäiset kilometrit olivat siis yhtä ohittelua.. Onneksi baana oli todella leveä, joten sivusta pääsi hiihtämään hyvin ohitse. En ymmärrä miksi jotkut koittivat ohitella ryhmän keskellä muita.. sauvan kappaleita vaan lenteli. Itse kun joutuu nykyisin hankkimaan uudet välineet kalliilla Prismasta, niin ei viitsi ehdoin tahdoin hajoitella välineitään.. Viiden kilometrin jälkeen olin ohittelut tehnyt ja pääsin hyvään letkaan. Edellä oli tyhjää väliä seuraavaan ryhmään ja huomasin, että kapasiteetti ei kyllä riitä hiihtämään yksin tätä letkaa kiinni.. Joten hiihtelin letkassa ja nautin kelistä. Ensimmäiset kymmenen kilometria olivat alamaata, joten vauhti oli aika rapeaa.. Letkassa tuntui kuitenkin aika leppoiselta. No sitten käännyttiin takaisin ja kun lievään ylämäkeen hiihdettiin vastatuuleen, niin vauhti kummasti rauhoittui.. Tuntui kovin hiljaiselta vauhti, mutta kun itse meni vetään letkaa, niin pahalta tuntui ja muut tulivat helposti perässä.. Tässä letkassa se oli sitten hiihtäminen oikeastaan maaliin asti. Hieman alkoi tuntumaan loppuvaiheessa väsyneeltä, mutta aika helpolla kuitenkin pääsi.. Lopussa vielä sen verran onnistuin kiristämään vauhtia, että tulin letkan ensimmäisenä maaliin.

Sijoitukseni oli 36 ja paras suomalainen olin tapahtumassa, olen siis näyttöni antanut ensi vuoden Seefeldin MM hiihtoihin. Nyt vaan odotellaan herrojen valintoja kisoihin..

Tulokset löytyy: https://services.datasport.com/2018/winter/ganghofer/rang093.htm