En edes jaksa muistaa kuinka monena vuonna peräkkäin sitä on tullut oltua viikolla 45 Länsi-Lapissa ensi lumen hiihtoleirillä, joko Oloksen tai Levin maisemissa.. Perinteitä ei ole kovin helppo rikkoa, mutta tänä vuonna niin tuli tehtyä. Ensilumenleirin ajankohta siirtyi 49 viikolle ja paikka oli myös uusi minulle eli Saariselkä. Hakan porukka oli ollut jo leirillä tuolloin 45 viikolla, mutta lumenpuutteen takia Levin sijasta he olivat Vuokatissa. Bloggaaja oli leireilemässä Saariselällä Sannan kanssa.

Viikko oli kyllä täysin onnistunut! Luonnonlunta ei ollut järisyttävän paljon, mutta kuitenkin riittävän paljon, että isolla koneella oli saatu ajettua 40 km baanoja kuntoon. Pakkanen pysyi koko viikon maltillisissa lukemissa eli noin miinus viiden asteen tuntumassa.. Voi veljet, että hiihtämisestä nautti! Kahden tunnin lenkin teki huomattavasti kivuttomammin kun Korkeakankaan kilsan radalla.. Saariselkä teki kyllä sellaisen vaikutuksen, että sinne pitäisi päästä joku kevät hiihtämään kun kaikki ladut ovat kunnossa. Sen verran tällä viikolla tutkin netistä mökkien hintoja maalis-/huhtikuussa, että totesin ettei kevätsesonki ole persauksien ajankohta.. Toki teltassa voisi aina nukkua edukkaasti.

Tällä viikolla ollaan taas palattu arkeen ja etelään. Voiko mitenkään olla masentavampaa ilmaa kun täällä on nyt ollut päivästä toiseen ?? Keskiviikkona kävin korkeakankaalla hiihtämässä ja totesin ettei sinnekään enää tarvitse mennä.. Kiviä oli jo sen verran noussut ladun pintaan, että kai se on parempi keksiä jotain muuta tekemistä iltaisin.

Hiihtokisoja ei siis todellakaan ole näköpiirissä lähiaikoina. Taitaa olla parempi kun alan jo keskittymään ensi toukokuussa ajettavaan maastopyöräkisaan, joka ajellaan Korkeakankaan maisemissa !